Formblåsning

Vi formar framtidens plastindustri

Traditionellt hantverk, industriell precision. Målmarks är specialister på formblåsning, en effektiv metod för att tillverka både enkla och komplexa plastdetaljer med höga tekniska krav.

Till lösningar

Varför formblåsning?

Formblåsning kan jämföras med glasblåsning, en teknik som använts i tusentals år för att skapa vackra och användbara glasprodukter. Glaset fästs vid ett rör som sedan sänks ned i en form. Genom att blåsa i röret formar sig materialet efter sin omgivning, och en hålkropp bildas.

Ett miljövänligt och säkert alternativ
Formblåsning tar processen till en industriell skala och en högre nivå av precision. Plast är idag ett miljövänligt, säkert och kostnadseffektivt alternativ för att tillverka detaljer och produkter som utsätts för kyla, värme eller tryck och har höga tekniska krav.

Processens låga materialåtgång, höga precision och produktionshastighet gör att den används inom ett flertal industrier för att tillverka bensindunkar, luftkanaler och andra former av polymera produkter.

Fördelar med formblåsning

Flexibel tillverkning

Flexibel tillverkning

Formblåsning använder samma teknik för att tillverka både enkla och komplexa produkter, vilket gör det enkelt att ställa om produktionen och finjustera utformningen av detaljer.

Sätter laget före jaget

Sätter laget före jaget

Kostnaden för verktygen som används inom teknisk formblåsning är ca. 40% lägre än andra metoder som används vid plastbearbetning, såsom formsprutning.

Låg verktygskostnad

Låg verktygskostnad

Formblåsning effektiviserar materialåtgången för ett bättre resultat och minimal miljöpåverkan. Metoden skapar ett hålrum i den blåsta detaljen som sedan förstärks vid behov, istället för att kapa överbliven plast.

Från koncept till färdig produkt

Från koncept till färdig produkt

Från vår fabrik i Ungern kan vi säkerställa att våra produkter alltid håller en marknadsledande kvalitet och våra kunder får den mest effektiva lösningen för sina behov.

Över 20 års erfarenhet av plastformblåsning

Över 20 års erfarenhet av plastformblåsning

Vår långa erfarenhet inom fordonsrelaterade plastprodukter och förpackningar, samt höga krav på kvalitet, säkerhet och miljö gör oss säkra på våra produkter alltid är ett säkert val.

Global närvaro, personligt engagemang

Global närvaro, personligt engagemang

Med en kundbas som sträcker sig från Brasilien till Norge har vi en global närvaro och en lokal förståelse för specifika marknaders dynamik inom en rad olika industrier.

Ett urval av våra kunder: